ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Θέλουν απεργία οι εκπαιδευτικοί – Συντριπτικό «ναι» στο δημοψήφισμα

ΜΕΤΩΠΟ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Θέλουν απεργία οι εκπαιδευτικοί – Συντριπτικό «ναι» στο δημοψήφισμα

Σχεδόν ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα που διενήργησαν την Τετάρτη 05/09.

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης 05/09, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται γύρω στις 10:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Κάλπες οι οποίες άνοιξαν στο πλαίσιο ψηφίσματος για να δοθεί εξουσιοδότηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να ληφθούν αποφάσεις κατά την κρίση των οργανώσεων για απεργιακά ή αλλά μέτρα.

Αποφάσεις οι οποίες έρχονται ως «απόηχος» της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4 Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, είπε πως με ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι στις 14:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνέλθει η Γραμματεία για επικύρωση του αποτελέσματος και στη συνεδρία της Γραμματείας θα τεθεί και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 03/09 για συζήτηση.

Πέραν τούτου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, αναφέρει πως το «Ναι» ανήλθε στο 95% Παγκυπρίως.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE