Δυο Ρώσοι ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ

Δυο Ρώσοι ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ

Βρετανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο εις βάρος δύο ρώσων υπηκόων αναφορικά με την υπόθεση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρης του Γιούλια τον Μάρτιο στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος των δύο Ρώσων, οι οποίοι κατονομάστηκαν και είναι οι Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες των ανδρών αυτών.

"Δεν θα ζητήσουμε από τη Ρωσία την έκδοση αυτών των ανδρών, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της χώρας", δήλωσε η Σου Χέμινγκ, η διευθύνυρια των Νομικών Υπηρεσιών της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος.

Το ρωσικό υπουργείο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι τα ονόματα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο Νιλ Μπάσου, ο επικεφαλής του δικτύου αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας, δήλωσε ότι οι δύο ύποπτοι κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμα, αλλά ότι είναι περίπου 40 ετών και έχουν αυθεντικά ρωσικά διαβατήρια.

Ο Μπάσου είπε ακόμη ότι ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα νόβιτσοκ, με τον οποίον δηλητηριάστηκαν οι Σκριπάλ, βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του Λονδίνου όπου είχαν μείνει οι δύο άνδρες και πρόσθεσε ότι στη Βρετανία είχαν φθάσει στις 2 Μαρτίου και αναχώρησαν στις 4 του ίδιου μήνα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.