Καταποντίζεται η δημοτικότητα του Ερντογάν

Καταποντίζεται η δημοτικότητα του Ερντογάν

Μαζί με την τουρκική οικονομία φαίνεται πώς έχει πάρει την κατιούσα και η δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.

Μόλις τρεις μήνες μετά το θρίαμβό του στις εκλογές το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνουν απογοητευμένοι από το έργο του Τούρκου προέδρου ανέρχεται πλέον στο 46,7% (από 38,2%). Ικανοποιημένο δηλώνει αντίθετα το 44.5% (από 51,1%) στην ίδια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metropoll, που δημοσιεύει η Cumhuriyet.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η δημοφιλία του Ερντογάν συνήθως αυξανόταν σε περιόδους κρίσεων (έφθασε το 67,6% μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016) κάτι που δεν συμβαίνει ωστόσο, αυτή τη φορά.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού MHP του συμμάχου του «σουλτάνου», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχεδόν δύο στους τρεις (67,6%) στηρίζουν τον Ερντογάν, από 30% τον περασμένο Μάιο. Αντίθετα συντριπτικά -όπως αναμενόταν- απορρίπτουν το έργο του οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων (92,4% του κεμαλικού CHP και 94,1% του φιλοκουρδικού HDP).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό δεδομένο, που δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν υπάρχουν σήμερα, με την ίδια μορφή.

BEST OF TOTHEMAONLINE