ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιατί μόνο αν είσαι ΑΠΟΕΛ μπορείς να κάνεις αυτά

Γιατί μόνο αν είσαι ΑΠΟΕΛ μπορείς να κάνεις αυτά

Ισοπεδωτική κριτική, αυτοκαταστροφή από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι τα χαρακτηριστικά που διακατέχει τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Και αν διερωτάστε γιατί ξεκίνησα από αυτό θα σας λύσω την απορία σας πιο κάτω στο κείμενο.

Ο Ανδρέας Μιχαήλ αρθρογραφεί για τον ΑΠΟΕΛ λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το ότι η προσοχή του πλέον είναι αποκλειστικά στραμμένη στις εγχώριες διοργανώσεις για αυτή τη σεζόν…

Το να είσαι η πιο επιτυχημένη ομάδα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και από μια κακή πορεία να κρίνεσαι για όλους και για όλα είναι σημάδια αχαριστίας και μη εμπιστοσύνης προς την ομάδα. Λάθη έγιναν, και μάλιστα τεράστια, και παιδαριώδεις, από τους διοικούντες του ΑΠΟΕΛ αλλά, αυτά πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν. Αλίμονο το μέλλον του κάθε συλλόγου να εξαρτιόταν από την ιστορία και τα λάθη της κάθε διοίκησης. Η κάθε διοίκηση, ο κάθε ποδοσφαιριστής, ο κάθε προπονητής, θα είναι εκεί για λίγο. Αυτό που πάντα θα μείνει είναι η ομάδα και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο κάθε σύλλογος.

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δικαιούται να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για την κατάντια της ομάδας, όσον αφορά τα οικονομικά του συλλόγου. Είναι ανεπίτρεπτο μια ομάδα βεληνεκούς του ΑΠΟΕΛ, με τέτοιες πορείες στην Ευρώπη να εξαρτάται κάθε χρόνο από την πορεία που θα κάνει στην Ευρώπη. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη πρέπει επιτέλους να βρει τη λύση και να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Η πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή που θα μειώσει κατά πολύ την πρόσληψη ποδοσφαιριστών τύπου Ταβάρες και Πολυάκοφ.

Το ΑΠΟΕΛ κρέμεται από μια λεπτή κλωστή στα οικονομικά και γίνεται τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η ευθύνη είναι κατά κύριο λόγο στη διοίκηση και στις επιλογές του Πρόδρομου Πετρίδη. Αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει αφού τα πισωγυρίσματα του ΑΠΟΕΛ είναι αρκετά.

Το να αλλάζεις προπονητή κάθε τέλος του χρόνου και να μην τον αφήνεις να δουλέψει, σε συνδυασμό με τους ποδοσφαιριστές που θα φέρει ο κάθε προπονητής, αποσυντονίζουν και δεν αφήνουν την ομάδα να έχει τη σωστή βάση, για να μπορείς να κτίσεις πάνω σε αυτή.

Η μη σωστή κάλυψη των κενών που άφησαν οι Πιέρος Σωτηρίου, Γιάννης Γιαννιώτας, Βάντερ Βιέιρα, στα φτερά της επίθεσης, κόστισαν κατά πολύ στον ΑΠΟΕΛ και σταδιακά χρόνο με τον χρόνο το πρόβλημα στην επίθεση γινόταν ακόμη περισσότερα.

Ο τρόπος που γίνονται οι μεταγραφές και οι άνθρωποι που αποφασίζουν γι’ αυτές πρέπει επιτέλους να αλλάξουν και να μπει ο σωστός τεχνικός διευθυντής που θα μπορεί να προτείνει τους καλύτερους.

Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε τον δρόμο και οι υπόλοιποι απλά τον ακολουθούν. Απόλλωνας και ΑΕΚ κάνουν ακριβώς ότι έκανε ο ΑΠΟΕΛ πριν πέντε χρόνια και πλέον είναι έτοιμες για τα δικά τους Ευρωπαϊκά ταξίδια. Τι είναι αυτό που άλλαξε μέσα σε μια πενταετία;

Τι γίνεται όμως όταν….

Μετράς 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα στη σειρά; Τι γίνεται όταν έχεις τις καλύτερες πορείες από οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο; Τι γίνεται όταν ανοίγεις λογαριασμό στο Ευρωπαϊκό παζάρι και πουλάς ποδοσφαιριστή σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου; Εδώ αρκετός κόσμος ξεχνά και τα βάζει με ένα αποκλεισμό η με μια κακή πορεία.

Οι μεγάλες ομάδες δεν θα φανούν στα εύκολα αλλά στα δύσκολα. Ο ΑΠΟΕΛ ουκ ολίγες φορές πέρασε από φουρτούνες από την οικονομική εξαθλίωση μέχρι και το ζενίθ της ιστορίας του όταν έφτασε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κάνοντας μεγαθήρια να λυγίσουν. Σε όλες τις δύσκολες φάσεις της μεγάλης ιστορίας που έχει ο ΑΠΟΕΛ με τον χαρακτήρα που τον διακατέχει κατάφερε να βγει όχι μόνο νικητής αλλά και καλύτερος.

Έτσι και τώρα με τα προβλήματα που έχει, δεν μπορεί παρά μόνο να πρωταγωνιστεί και να θέλει ακόμη περισσότερα.

Οι προσδοκίες της χρονιάς αυτής που δεν έγιναν πράξη από τον αποκλεισμό θα κάνουν την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ ακόμη πιο δυνατή. Ένας αποκλεισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά η οικονομική διαχείριση μπορεί να τσακίσουν αυτή την πορεία που χάραξε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Αυτό λοιπόν που έχει να κάνει ο κόσμος είναι να είναι στο πλευρό της ομάδα όπως έκανε από πάντα. Να αφήσει την μουρμούρα στην άκρη και να στηρίξει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top