ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Κούρεψαν 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς – Συμψηφισμοί και σε λήπτες βοηθήματος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Κούρεψαν 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς – Συμψηφισμοί και σε λήπτες βοηθήματος

Δέκτης χιλιάδων καταγγελιών έγινε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με την τελευταία της πράξη.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Παϊζάνου («Ο Φιλελεύθερος»), η ΣΚΤ έβαλε χέρι σε 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς δανειοληπτών, στους οποίους δεν υπήρχε ρήτρα για συμψηφισμούς.

Οι επηρεαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες και βιβλιάρια επιταγών, ενώ η ΣΚΤ δεν είχε ενημερώσει με επιστολές ή ηλεκτρονικά μηνύματα για το «κούρεμα» των καταθέσεων και τους συμψηφισμούς.

Μάλιστα, η ΣΚΤ προχώρησε σε συμψηφισμούς καταθέσεων ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχων και μονογονιών, οι οποίοι λαμβάνουν βοήθημα από το κράτος, ενώ οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από πρώην εργαζόμενους στον Συνεργατισμό.

Εν τω μεταξύ, οι επηρεαζόμενοι δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, καθώς η ΣΚΤ βρίσκεται ήδη στην ιστορία, ενώ η Ελληνική δηλώνει άγνοια.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE