Ιαπωνία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 6,7 Ρίχτερ στη νήσο Χοκάιντο

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 6,7 Ρίχτερ στη νήσο Χοκάιντο

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού 6,6 βαθμών ο οποίος έπληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/9) τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, ενώ δεκάδες άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Πέντε πτώματα βρέθηκαν σε ένα χωριό στο βόρειο αυτό νησί, έπειτα από τον εντοπισμό άλλων τριών νωρίτερα, αυξάνοντας τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των θυμάτων στους 8 νεκρούς, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Τα θύματα αυτά βρέθηκαν στα συντρίμμια ενός σπιτιού στο ορεινό χωριό Ατσούμα, όπου η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τεράστιες κατολισθήσεις. Εξάλλου, άλλοι περίπου σαράντα άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, ανέφεραν ΜΜΕ.

AΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE