Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στη πολιτική σκηνή, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ρίχνεται στη «μάχη» ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα σηκώνει τα... μανίκια για να στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα, την ώρα που στους κόλπους των Ρεπουμπλικακών επικρατεί θόρυβος, μετά την αποκάλυψη εφημερίδας ότι εντός του Λευκού Οίκου υπάρχει ένας σαμποτέρ που στόχο έχει να «ρίξει» τον Τραμπ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times»,μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Τώρα όμως επιστρέφει δριμύτερος, βάζοντας πλώρη για δύο κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες: την Καλιφόρνια και το Οχάιο.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Ομπάμα θα εμφανιστεί στο Orange County, μία παραδοσιακά συντηρητική περιοχή της Καλιφόρνια, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κινδυνεύουν να χάσουν πολλές έδρες. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους που κατεβαίνουν στην Καλιφόρνια.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Ομπάμα αναμένεται να βρεθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, καλώντας τους Αμερικανούς υποψηφίους να στηρίξουν τον Richard Cordray, πρώην υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στην κυβέρνησή του. Ο Cordray κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς διεκδικώντας τη θέση του κυβερνήτη του Οχάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι,από το 2010, οι Ρεπουμπλικάνοι εκλέγουν τον δικό τους κυβερνήτη.

Η επιστροφή του Ομπάμα στην πολιτική σκηνή έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο - ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου- προσφέροντας στους Δημοκρατικούς έναν από τους πιο δημοφιλείς αγωνιστές του κόμματος, όπως σχολιάζουν οι New York Times.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.