ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

Η μη συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας με την τ/κ πλευρά, κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, είναι «μη αποδεκτή» κατά τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι σε μια σημαντική περίοδο όπου γίνεται η αξιολόγηση του Κυπριακού από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και του μέλλοντος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, η μη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με την τ/κ πλευρά «που είναι η μία από τις δύο ίσες πλευρές, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ε/κ πλευράς, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.

«Θέλουμε να γνωρίζουν κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ που λένε με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού, ότι οι μονομερείς επαφές τους με την ε/κ πλευρά, μη λαμβάνοντας υπόψη την τ/κ πλευρά, δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Έκανε δε λόγο «για άδικη κατάσταση που ενθαρρύνει περισσότερο προς την κατεύθυνση της μη λύσης την ε/κ πλευρά, η οποία δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τ/κ την εξουσία και τον (φυσικό) πλούτο και προσπαθεί να διατηρήσει το υφιστάμενο στάτους κβο».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.