SABAH: Βάση στην Κύπρο ετοιμάζει η τουρκική εταιρεία ASELSAN

SABAH: Βάση στην Κύπρο ετοιμάζει η τουρκική εταιρεία ASELSAN

Κέντρο έρευνας και κέντρο δοκιμών ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η μεγαλύτερη εταιρεία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ASELSAN.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, τα γραφεία και τα εργαστήριά της θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις πανεπιστημίου στην Αμμόχωστο και θα μπορεί να επωφεληθεί επίσης από το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Η Σαμπάχ αναφέρει ότι η ASELSAN ιδρύθηκε το 1974 μετά την εισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να καλύψει τις αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας μετά το εμπάργκο που εφαρμόστηκε κατά της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.