Τις ευθύνες της Τουρκίας στο μεταναστευτικό έθεσε ο Ιωνάς στην Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τις ευθύνες της Τουρκίας στο μεταναστευτικό έθεσε ο Ιωνάς στην Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Το θέμα της ανάληψης ευθυνών από μέρους της Τουρκίας για το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου στη συνάντηση που είχε, με τη νέα Αντιπρόσωπο του Ύπατου Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο Katja Johanna Saha Savarimuthu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Νικολάου είπε ότι όλα τα στοιχεία δεικνύουν ότι μεγάλο ποσοστό προσφύγων καταφθάνουν μέσω Τουρκίας, ενώ η χώρα λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για διαχείριση του μεταναστευτικού.

Είπε επίσης ότι οι μεταναστατευτικές ροές προς την Κύπρο το τελευταίο διάστημα έχουν φθάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, και τόνισε ότι η Κύπρος ως νησί δεν μπορεί να καταστεί μεταναστευτικός προορισμός.

Περαιτέρω, ο Υπουργός ενημέρωσε για τη χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή της κατάχρησης του συστήματος από αιτητές που υποβάλλουν πρόδηλα αβάσιμες αιτήσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και παραχώρησης προστασίας σε όσους είναι πραγματικά δικαιούχοι.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε, τη συμβολή του Οργανισμού στην επίλυση του θέματος, ενεργώντας προς την Τουρκία και επίσης να συνδράμει στο θέμα των επιστροφών των μεταναστών.

Τέλος ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου κατέστησε απόλυτα σαφές ότι η Κύπρος ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος - Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για την πενταμερή - Συνεχίζει την τακτική της σιωπής ο Τατάρ

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος - Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες για την πενταμερή - Συνεχίζει την τακτική της σιωπής ο Τατάρ

Επίσκεψη αστραπή στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE