ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ισχυρισμός του Αμερικανοαιγύπτιου για τα γραφεία του δίπλα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ισχυρισμός του Αμερικανοαιγύπτιου για τα γραφεία του δίπλα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Τον ισχυρισμό ότι διατηρεί σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (Media Production) , προέβαλε ο Αμερικανοαιγύπτιος ενοικιαστής των γραφείων δίπλα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Του Φάνη Μακρίδη

Ακόμα κι αν διαπιστωθεί πως ισχύει αυτός ο ισχυρισμός, πάλι θα μένει εκτεθειμένος έναντι του νόμου, καθώς δεν φαίνεται να έχει τις κατάλληλες άδειες, σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική μας πηγή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αστυνομία χειρίζεται το όλο θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς έχει δεσμεύσει υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, έγγραφα, φωτογραφίες και drones από τα γραφεία και την οικία που ενοικιάζει στη Λευκωσία το εν λόγω πρόσωπο.

Σύμφωνα και με προηγούμενα δημοσιεύματα του ThemaOnline, στις έρευνες συμμετέχει το Γραφείο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, ενώ έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και άλλες υπηρεσίες.

Αυτό που κάνει τις Αρχές να εγκύπτουν με σοβαρότητα στο θέμα είναι και η γειτνίαση των γραφείων που ενοικίασε το εν λόγω άτομο με τις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Έγκωμη.

Επίσημα, πάντως, η Αστυνομία δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει ότι εξετάζεται κάποιο σοβαρό ενδεχόμενο σε σχέση με τις έρευνες, λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος.

Εδώ να σημειωθεί ότι η Αστυνομία αιτήθηκε και εξξασφάλισε έναλμα ερεύνης και για την οικία του εν λόγω ατόμου, κάτι που δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται το όλο θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top