ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συνεδριάσεις για το θεαθήναι – Γράφουν τον κοσμάκη στα παλιά τους παπούτσια Χάρης και Υπουργείο

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Συνεδριάσεις για το θεαθήναι – Γράφουν τον κοσμάκη στα παλιά τους παπούτσια Χάρης και Υπουργείο

Από τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (8/9) συνέρχεται η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για να εξετάσει το θέμα των συμψηφισμών.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Κύριο και μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι το πρόβλημα που προέκυψε με τους συμψηφισμούς λογαριασμών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Η έκτακτη συνεδρίαση, ωστόσο, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών καθώς πέραν του ίδιου του Χάρη Γεωργιάδη, που ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ούτε ο Γενικός Διευθυντής, Χρήστος Πατσαλίδης έδωσε το παρόν του.

Στη Βουλή βρέθηκε μόνο ο Ανδρέας Χαραλάμπους, οικονομικός διευθυντής στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να εκπροσωπήσει το Υπουργείο.

Όπως μας αναφέρθηκε, η θέση του Υπουργείου είναι ότι «δεν τους αφορά θεσμικά το θέμα» των συμψηφισμών.

Πάντως, όπως αποκαλύφθηκε και στην Επιτροπή Ελέγχου, στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), 100% θυγατρική της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ), έχουν διοριστεί οι Ανδρέας Χαραλάμπους, Διονύσης Διονυσίου και Γιώργος Παντελή, όλοι στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE