ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΙΚ: «Δεν κατέδειξε κακοδιαχείριση ο έλεγχος στο Ταμείο Συντάξεων»

ΡΙΚ: «Δεν κατέδειξε κακοδιαχείριση ο έλεγχος στο Ταμείο Συντάξεων»

Το ΡΙΚ δίνει με ανακοίνωσή του απάντηση στο ζήτημα που προέκυψε από την συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, την Πέμπτη (6/9), αναφορικά με το Ταμείο Συντάξεως του, σημειώνοντας ότι το έλλειμμα είναι αναλογιστικό και ότι από εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε για αυτό, δεν προέκυψε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΡΙΚ «το έλλειμμα που αναφέρεται είναι αναλογιστικό».

«Το κυριότερο πρόβλημα του ταμείου ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση του κυρίως την περίοδο προ του 2013, αφού τα ποσά που εγκρίνονταν στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Ιδρύματος ήταν κατά μέσον όρο, πολύ χαμηλότερα από τις πραγματικές οφειλές», διευκρινίζεται.

Προστίθεται ότι «ο Εσωτερικός Έλεγχος του ΡΙΚ μετά από οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ έκανε σχετική έρευνα για το έλλειμμα στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ, η οποία δεν κατέδειξε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση».

Από το 2016 και εντεύθεν, σημειώνεται, «οι ετήσιες ανάγκες για συνταξιοδοτικά ωφελήματα καλύπτονται πλήρως από την χορηγία του κράτους και τις εισφορές των υπαλλήλων».

Αναφέρεται επίσης ότι από τα €28 εκατομμύρια κρατικής χορηγίας για το 2018, ποσό €7.5 εκατομμυρίων περίπου, αφορά την καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top