ΣΥΡΙΑ : Επιδρομές από ρωσικά και συριακά μαχητικά στο Ιντλίμπ

ΣΥΡΙΑ : Επιδρομές από ρωσικά και συριακά μαχητικά στο Ιντλίμπ

Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν πόλεις στην κατεχόμενη από την αντιπολίτευση επαρχία του Ιντλίμπ, μία ημέρα μετά τη σύνοδο των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας.

Οι τρεις ηγέτες δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε εκεχειρία, που θα απέτρεπε την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβερνητική αντεπίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες και μέλη σωστικών οργανώσεων έκαναν λόγο για τουλάχιστον δώδεκα επιδρομές σε μια σειρά από κωμοπόλεις στα νότια του Ιντλίμπ και στην πόλη Λατάμνεχ στη βόρεια Χάμα, που εξακολουθούν να κατέχουν οι αντάρτες.

Συριακά ελικόπτερα έριξαν τις λεγόμενες «βόμβες-βαρέλια» σε κατοικίες στα προάστια του Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με κατοίκους.

Τρεις πολίτες βρήκαν το θάνατο στην κοινότητα Αμπντίν στο νότιο Ιντλίμπ, σύμφωνα με στέλεχος της πολιτοφυλακής.

Ο ΟΗΕ φοβάται πως μια πλήρους κλίμακας επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα, με τη βοήθεια των Ρώσων, θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική καταστροφή, με θύματα δεκάδες χιλιάδες αμάχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.