ΣΥΡΙΑ : Επιδρομές από ρωσικά και συριακά μαχητικά στο Ιντλίμπ

ΣΥΡΙΑ : Επιδρομές από ρωσικά και συριακά μαχητικά στο Ιντλίμπ

Ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν πόλεις στην κατεχόμενη από την αντιπολίτευση επαρχία του Ιντλίμπ, μία ημέρα μετά τη σύνοδο των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας.

Οι τρεις ηγέτες δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε εκεχειρία, που θα απέτρεπε την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβερνητική αντεπίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες και μέλη σωστικών οργανώσεων έκαναν λόγο για τουλάχιστον δώδεκα επιδρομές σε μια σειρά από κωμοπόλεις στα νότια του Ιντλίμπ και στην πόλη Λατάμνεχ στη βόρεια Χάμα, που εξακολουθούν να κατέχουν οι αντάρτες.

Συριακά ελικόπτερα έριξαν τις λεγόμενες «βόμβες-βαρέλια» σε κατοικίες στα προάστια του Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με κατοίκους.

Τρεις πολίτες βρήκαν το θάνατο στην κοινότητα Αμπντίν στο νότιο Ιντλίμπ, σύμφωνα με στέλεχος της πολιτοφυλακής.

Ο ΟΗΕ φοβάται πως μια πλήρους κλίμακας επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα, με τη βοήθεια των Ρώσων, θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική καταστροφή, με θύματα δεκάδες χιλιάδες αμάχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE