ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στον Έβρο

ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στον Έβρο

Για ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Πέπλου Έβρου μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, κάνουν λόγο πληροφορίες που μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα thrakinea.gr.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής (9/9) και άμεσα σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού στην περιοχή του Πέπλου και γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επιστροφή του.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, αναμένεται να γίνει παράδοση του Τούρκου τις επόμενες ώρες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος στρατιωτικός κρατείται από την αστυνομία και πρόκειται να καταθέσει αίτηση για άσυλο.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και παρέπεμψε σε ενημέρωση που θα γίνει από το υπουργείο Αμυνας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE