Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες κοινωνικές «αναταραχές» στη χώρα εάν η Βρετανία αποχωρήσει τον Μάιο του 2019 από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

Βάσει του κειμένου, η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Οι αναταραχές τούτες ενδέχεται να εκταθούν σε μία περίοδο «τριών μηνών» προ και μετά του Brexit , που έχει ορισθεί στις 29 Μαρτίου 2019 στις 02.00, ώρα Ελλάδος.

Το κείμενο συντάχθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο της εθνικής αστυνομίας, που ευθύνη του είναι ο συντονισμός των αστυνομικών μέσων σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλης κλίμακος, ή εθνικής κρίσης.

Επίσης, το έγγραφο προειδοποιεί για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, ιδίως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών και υπογραμμίζει πως«η ανάγκη να ζητηθεί επικουρία από τον στρατό αποτελεί μία υπαρκτή πιθανότητα».

Ερωτηθείς σχετικά από το ΒΒC, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε πως δεν αναμένεται να μην υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Μολαταύτα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα».

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αναμένεται να φθάσουν σε κάποια συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου, για να οργανώσουν το διαζύγιό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Πιέσεις, δημοσκοπήσεις και η μάχη για τον ρυθμιστικό ρόλο

ΔΗΚΟ σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Πιέσεις, δημοσκοπήσεις και η μάχη για τον ρυθμιστικό ρόλο

Η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, για την επικύρωση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές σηματοδοτεί την είσοδο του κόμματος στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE