Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες κοινωνικές «αναταραχές» στη χώρα εάν η Βρετανία αποχωρήσει τον Μάιο του 2019 από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

Βάσει του κειμένου, η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Οι αναταραχές τούτες ενδέχεται να εκταθούν σε μία περίοδο «τριών μηνών» προ και μετά του Brexit , που έχει ορισθεί στις 29 Μαρτίου 2019 στις 02.00, ώρα Ελλάδος.

Το κείμενο συντάχθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο της εθνικής αστυνομίας, που ευθύνη του είναι ο συντονισμός των αστυνομικών μέσων σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλης κλίμακος, ή εθνικής κρίσης.

Επίσης, το έγγραφο προειδοποιεί για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, ιδίως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών και υπογραμμίζει πως«η ανάγκη να ζητηθεί επικουρία από τον στρατό αποτελεί μία υπαρκτή πιθανότητα».

Ερωτηθείς σχετικά από το ΒΒC, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε πως δεν αναμένεται να μην υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Μολαταύτα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα».

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αναμένεται να φθάσουν σε κάποια συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου, για να οργανώσουν το διαζύγιό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE