ΠΑΦΟΣ: Στις αίθουσες 6.309 οι μαθητές του Δημοτικού – 1.100 τα πρωτάκια

ΠΑΦΟΣ: Στις αίθουσες 6.309 οι μαθητές του Δημοτικού – 1.100 τα πρωτάκια

Ομαλά ξεκίνησαν την λειτουργία τους την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της πόλης και επαρχίας Πάφου σύμφωνα με τον Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Γενεθλή Γενεθλίου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γενεθλίου ανέφερε πως όλα βαίνουν καλώς και εκτίμησε πως αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, αφού – όπως εξήγησε- είναι ήδη στελεχωμένα τα σχολεία και κάποιες μικρές λεπτομέρειες αναμένεται να αντιμετωπιστούν τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Σε σχέση με τον αριθμό των  σχολείων και των μαθητών που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία της Πάφου, ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Πάφου  ανέφερε πως  στην Επαρχία Πάφου λειτουργούν 42 Δημοτικά σχολεία εκ των οποίων τα 14 είναι σχολεία της πόλεως της Πάφου και τα υπόλοιπα της υπαίθρου.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών της Δημοτικής εκπαίδευσης στην Επαρχία Πάφου ανέρχεται στους 6.309 μαθητές και ο συνολικός αριθμός τμημάτων ανέρχεται στα 329.

Ο κ. Γενεθλίου ανέφερε πως από τους 6.309 μαθητές οι 1.100 φοιτούν στην Α’ Τάξη του Δημοτικού.

Τα σχολεία είπε είναι στελεχωμένα και έχουν λειτουργήσει από την πρώτη ημέρα χωρίς – όπως είπε- να υπάρχει ένδειξη για οποιοδήποτε πρόβλημα από οποιοδήποτε σχολείο.

Ευχήθηκε τέλος σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά η οποία να είναι δημιουργική και παραγωγική αλλά και το καλύτερο για τα σχολεία της Πάφου αλλά και για της υπόλοιπης Κύπρου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE