ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων κατηγορεί τον ΥΠΟΙΚ για 'δύο μέτρα και δύο σταθμά'

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων κατηγορεί τον ΥΠΟΙΚ για 'δύο μέτρα και δύο σταθμά'

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

 
Αφορμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, ήταν οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό για τους συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις στην πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, όπου ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να νοηθεί να αφεθούν οι καταθέσεις προσώπων που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, να μεταφερθούν σε μια άλλη τράπεζα, και να μείνει πίσω το δάνειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως στην περίπτωση των αξιογράφων των τραπεζών, δανειστές ήταν οι κάτοχοι αξιογράφων και οφειλέτες οι τράπεζες.
 
«Και όμως οι καταθέσεις και τα δάνεια (εξυπηρετούμενα και μη) πελατών της Λαϊκής μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα από την τράπεζα αξιόγραφα (αφού οι τράπεζες δεν είχαν καταβάλει τόκο για εννιά μήνες) παρέμειναν στη Λαϊκή» αναφέρεται.
 
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ακόμη ότι «και ενώ τα δάνεια (οφειλέτες οι πελάτες) μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, τα αξιόγραφα (οφειλέτες οι τράπεζες) «έμειναν πίσω» – κατά την έκφραση του κ. Υπουργού – και μηδενίστηκαν» και καταλήγει με το ερώτημα: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριε Υπουργέ;»
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top