9 μηνών κοριτσάκι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα - Συγκλονιστική ιστορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

9 μηνών κοριτσάκι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα - Συγκλονιστική ιστορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύμβολο ελπίδας και θέλησης για ζωή είναι η μόλις εννέα μηνών Vanellope Hope Wilkins η οποία γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με την καρδιά έξω από το σώμα της.

Μετά από εννέα μήνες επεμβάσεων και εντατικής φροντίδας, το μωράκι επιβίωσε και επιστρέφει στο σπίτι με τους γονείς του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ VANELLOPE

Όταν ήρθε στον κόσμο και διαγνώστηκε με μια σπάνια δυσπλασία του θώρακα (ectopia cordis) κανείς δεν περίμενε ότι θα τα κατάφερνε.

Υπεβλήθη στο πρώτο της χειρουργείο έχοντας συμπληρώσει μόλις μια ώρα ζωής. Έκτοτε έκανε άλλα δυο χειρουργεία προκειμένου οι γιατροί να καταφέρουν να τοποθετήσουν την καρδιά της και πάλι στο σώμα της, ενώ υπέστη και μια σοβαρή μόλυνση που είχε ως αποτέλεσμα το σώμα της να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιο σε μέγεθος.

Οι γονείς της, Dean Wilkins και Naomi Findlay δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της. Για εννέα μήνες το νοσοκομείο έγινε το δεύτερο σπίτι τους.

Πλέον όμως μπορούν να ονειρεύονται ξανά. Οι γιατροί τους επέτρεψαν να πάρουν το 9 μηνών βρέφος στο σπίτι αρχικά για μια επίσκεψη.

«Πλέον μπορούμε να είμαστε ξανά μια οικογένεια» δήλωσε η 32χρονη μητέρα του μωρού στα διεθνή ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι παρά τον Γολγοθά που πέρασαν πλέον μπορούν να χαμογελούν ξανά.

Οι γιατροί από τους πρώτους μήνες της κύησης, όταν είδαν πως η καρδιά της Vanellope μεγάλωνε έξω από το σώμα της, τους είχαν συμβουλέψει να τερματίσουν την εγκυμοσύνη.

Εκείνοι αρνήθηκαν και έτσι το κοριτσάκι τους είναι το πρώτο μωρό στην Αγγλία που γεννήθηκε και επιβίωσε από αυτή τη σπάνια πάθηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE