Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Βουλή: Θέλει τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού – Ποιο το σχέδιο

Το μήνυμα πως μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα μορφή Συνεργατισμού στην Κύπρο, στάλθηκε σήμερα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής για το καθεστώς των περιουσιών των Συνεργατικών Ιδρυμάτων στα κατεχόμενα μετά την αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού.

Όπως αναφέρθηκε, η αναγέννηση του Συνεργατισμού, μπορεί να ξεκινήσει από τον εμπορικό τομέα, δηλαδή παντοπωλεία και ακολούθως υπάρχει προοπτική να προχωρήσει και στον πιστωτικό τομέα, δηλαδή μικρών τραπεζών. Η βάση του νέου Συνεργατισμού, όπως τονίστηκε, είναι ο εμπορικός τομέας των αγροτών.
 
Η Πρόεδρος της επιτροπής Σκεύη Κουκουμά σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, είπε αρχικά πως κατά τη συνεδρία άκουσαν την κραυγή αγωνίας των αγροτικών οργανώσεων, που αποτελούσαν τη δύναμη που γέννησε του Συνεργατισμού, ο οποίος από την άλλη αποτελούσε το αποκούμπι των αγροτών για να αποφεύγουν τους τοκογλύφους.
 
Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Σήμερα γύρω στις 11.15 διαπράχθηκε απόπειρα φόνου εναντίον Ελληνοκύπριου ηλικίας 47 ετών. Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ενώ ποδηλατούσε σε δρόμο δευτερεύοντος οδικού δικτύου από τη Λάρνακα προς τη Δρομολαξιά δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μοτοσικλέτα και τον ακολούθησε, τον οποίο είχε προσεγγίσει από πίσω. Το θύμα δεν έχει τραυματιστεί από τη επίθεση και διέφυγε από τη σκηνή με το ποδήλατο του.

BEST OF TOTHEMAONLINE