ΚΥΠΡΟΣ: Αυξάνουν το επίδομα στους γιατρούς των ΤΑΕΠ

ΚΥΠΡΟΣ: Αυξάνουν το επίδομα στους γιατρούς των ΤΑΕΠ

Αύξηση του ποσού επιδόματος στους ιατρούς ως κίνητρο για εργοδότηση στα ΤΑΕΠ, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 22 Νοεμβρίου 2017 και 17 Ιανουαρίου 2018, για παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος στους ιατρούς ως κίνητρο για εργοδότηση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη (13/9) πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου για αύξηση του ποσού από τα €500 στα €800.

Ο Υπουργός Υγείας, έχοντας εντοπίσει πως η αρχική παραχώρηση του επιδόματος των €500 ήταν μη ικανοποιητική, και διαπιστώνοντας πως το πρόβλημα στα δύο Τμήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων εξακολουθεί να υφίσταται, παρά τις έντονες προσπάθειες, προχώρησε στην κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης, με στόχο την προσέλκυση συγκεκριμένων ειδικοτήτων και την άμβλυνση του προβλήματος.

Η απόφαση για αύξηση του επιδόματος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.