ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κατάλληλη προετοιμασία για το Κυπριακό»

ΚΟΤΖΙΑΣ: «Κατάλληλη προετοιμασία για το Κυπριακό»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία πριν την έναρξη νέου κύκλου συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σε δήλωσή του, στο πλαίσιο υπογραφής συμφωνίας για την παραχώρηση τεμαχίου γης από το Μετόχι Κύκκου προς την Ελλάδα για την ανέγερση νέου κτιρίου πρεσβείας στη Λευκωσία, και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπέδειξε ότι νέος κύκλος συνομιλιών για επίλυση του ζητήματος θα πρέπει να αρχίσει εφόσον γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε αυτές να έχουν θετική κατάληξη.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.