ΚΟΣΜΟΣ

Την υπογραφή Ατατούρκ στο διάταγμα για την Αγία Σοφία αμφισβητεί η Χαμπέρ Τουρκ

Την υπογραφή Ατατούρκ στο διάταγμα για την Αγία Σοφία αμφισβητεί η Χαμπέρ Τουρκ

Την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα με το οποίο μετατράπηκε η Αγία Σοφία από τζαμί σε μουσείο το 1936 αμφισβητεί ο γνωστός ιστορικός και αρθρογράφος της εφημερίδας Χαμπέρ τουρκ Μουράτ Μπαρντακτσίογλου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ‘μια σαφής παράξενη διαφορά’ και πως σε κανένα άλλο έγγραφο δεν συναντάται τέτοια υπογραφή από τον Ατατούρκ.

“Σαν να την έχει βάλει κάποιος άλλος αυτή την υπογραφή”, υποστηρίζει ο γνωστός ιστορικός, επαναφέροντας αυτή την παλιά συζήτηση στην Τουρκία. Θέτει ακόμη θέμα και για τα επίσημα επιστολόχαρτα στα οποία καταγράφεται το διάταγμα, λέγοντας ότι η πρώτη σελίδα είναι διαφορετική από τη δεύτερη.

Ο Μουράτ Μπαρντακτίογλου υποστηρίζει ακόμη ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος της υπογραφής από εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια ή όχι.

Σχολιάζοντας τη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την Πέμπτη 13/09, λέει ότι προσωπικά τάσσεται υπέρ του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή, λέγοντας ότι ασφαλώς γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα ξεσηκώσει την Ελλάδα προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην Τουρκία, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί πως ένας τέτοιος χώρος που για πέντε αιώνες ήταν τζαμί θα είναι πλέον κλειστός για μουσουλμανική προσευχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top