ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

KE: «Ανταμείβονται οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλοι στην Κύπρο»

KE: «Ανταμείβονται οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλοι στην Κύπρο»

Κατάλληλη δημοσιονομική διαχείριση και απαραίτητες τομές οδήγησαν σε επαναφορά στην επενδυτική βαθμίδα.

Η επαναφορά στην επενδυτική βαθμίδα είναι το αποτέλεσμα τόσο της κατάλληλης δημοσιονομικής διαχείρισης, όσο και απαραίτητων τομών και αλλαγών στο σύστημα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως "αυτή την πορεία της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης, αλλά και των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχίσουμε, με την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα ακόμη, μέσα από την αναπτυξιακή στρατηγική που εφαρμόζεται επιτυχώς". 

Σε γραπτή του δήλωση για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως "η Κύπρος, μετά από 6,5 χρόνια επανακτά την επενδυτική βαθμίδα στις διεθνείς αγορές και εμφανίζεται στο εξής ως μια πλήρως αξιόπιστη οικονομία".

"Η χθεσινή θετική αξιολόγηση από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγηση Standard and Poor’s, μετά από μια σειρά συνεχών αναβαθμίσεων τα τελευταία χρόνια, επαναφέρει τη χώρα μας στην κατηγορία των αξιόπιστων οικονομιών που διεθνώς χαίρουν εμπιστοσύνης και μπορούν να χρηματοδοτούνται ανάλογα, χωρίς προβλήματα", επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως "η εξέλιξη αυτή θα έχει, βεβαίως, πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του κράτους όσο και, γενικότερα, για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο".

"Με αυτό τον τρόπο ανταμείβονται οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλοι στην Κύπρο, από κοινού, τα τελευταία πέντε χρόνια, για την αποκατάσταση της οικονομίας, αλλά δικαιώνεται και η σωστή οικονομική πολιτική και διαχείριση", σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top