ΚΥΠΡΟΣ: Έδωσαν 25.000 ευρώ και έμειναν ελεύθεροι οι παρανομούντες Ιρακινοί

ΚΥΠΡΟΣ: Έδωσαν 25.000 ευρώ και έμειναν ελεύθεροι οι παρανομούντες Ιρακινοί

Μεγάλη ποσότητα αφορολόγητου καπνού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων.

Σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στην Επαρχία Λευκωσίας, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το εν λόγω Τμήμα αναφέρει ότι την περασμένη Τετάρτη κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Μόσχα, εντοπίστηκαν στις αποσκευές δύο επιβατών Ιρακινής καταγωγής, μόνιμων κάτοικων Κύπρου, συνολική ποσότητα 93 κιλών και 298 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ, μάρκας AL FAKHER και AZURE.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων τσιγάρων και της αναληθούς δήλωσης, ενώ ο καπνός που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στις € 19.478, κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.

Οι ύποπτοι προσήχθησαν την περασμένη Πέμπτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου και εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησής τους για τρεις ημέρες. 

Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €25.000.

Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο καπνός εγκαταλήφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

ΔΗΣΥ: Ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου οι εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό- Εσωστρέφεια ή βήμα προς τα εμπρός;

Ενώπιον των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδριάζει στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης, τίθενται οι εισηγήσεις που έχουν καταθέσει μέλη του κόμματος για αλλαγές στο καταστατικό. Ως γνωστό, το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου. Τα μέλη του κόμματος είχαν την δυνατότητα να αποστείλουν τις εισηγήσεις τους, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE