ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτενή δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο για συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου

Εκτενή δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο για συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου

Δηλώσεις των εκπροσώπων της Αιγυπτιακής προεδρίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Νίκου Κοτζιά και Σάμεχ Σούκρι, φιλοξενεί σήμερα ο αιγυπτιακός Τύπος.

Η «Egypt Today», καταγράφοντας δηλώσεις του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής προεδρίας Μπάσαμ Ράντι, επισημαίνει ότι οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν «για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κρήτη στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η συνάντηση των τριών Υπουργών Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας των τριών Υπουργείων να εμβαθύνουν τις σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες αποτελούν σημαντική στρατηγική βάση στην περιοχή».

Από την πλευρά της, και η «Egyptian Gazette» ανέφερε ότι η τριμερής υπουργική συνάντηση «εξέτασε τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της επόμενης τριμερούς συνόδου που θα διεξαχθεί αργότερα το 2018 στην Κρήτη.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα κοινά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει την Αφρική και την Ευρώπη μέσω των τριών χωρών, στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της αλιείας, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας των πληροφοριών. Οι κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις στη Νότια και Ανατολική Μεσόγειο, προστίθεται.

Τέλος, η «Egypt Indendent» μεταφέρει δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, σύμφωνα με τον οποίο «η τριμερής υπουργική συνάντηση εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του σχεδίου διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ αφρικανικής και ευρωπαϊκής ηπείρου, μέσω των τριών χωρών, υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανακαλύψεων υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η συνεργασία στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της αλιείας και της τεχνολογίας πληροφοριών».

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top