ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

«Η συνεργασία των δυο χωρών και ο κοινός σχεδιασμός για τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού έχει δημιουργήσει τις βάσεις μιας στήριξης και αναγνώρισης του διεθνούς παράγοντα της στάσης αυτής».

Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη και διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει και να παρέχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου έβαλε το Κυπριακό στη σωστή του βάση.

Ευχήθηκε επίσης στη Νέα Υόρκη να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την επανεκκίνηση του διαλόγου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE