Σε Προεδρικό και κατεχόμενα η Σπέχαρ - Ανάβουν μηχανές για το Κυπριακό

Σε Προεδρικό και κατεχόμενα η Σπέχαρ - Ανάβουν μηχανές για το Κυπριακό

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιεί την Τρίτη (18/9) η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 και με τον Τ/κ ηγέτη στις 11:30.

Τη Δευτέρα (17/9) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρέθηκε στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου και ανασκοπήθηκαν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και της συνάντησης του Προέδρου με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού στις 28 του μήνα. Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι η συνάντηση Γκουτέρες με τον Τ/κ ηγέτη έχει διευθετηθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα όλες τις επαφές της με τα ενδιαφερόμενα μέρη για το Κυπριακό, με συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και υποβάλλει έκθεση για τις διερευνητικές τις επαφές στον ΓΓ των ΗΕ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε στο δείπνο  που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό

BEST OF TOTHEMAONLINE