Υπογράφεται η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Υπογράφεται η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα ενημέρωσαν το απόγευμα της Τρίτης 18/9 τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την διακρατική συμφωνία υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και για την βούληση των δύο μερών για υπογραφή αύριο της συμφωνίας.


Μιας συμφωνίας, όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, η οποία είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθεια των δύο χώρων για διοχέτευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο.

«Είναι μια συμφωνία η οποία θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και είναι και η πρώτη του είδους της στην περιοχή μας που συνάδει με τα πρότυπα της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης προσθέτοντας ότι κατά την υπογραφή της συμφωνίας την Τετάρτη 20/9 θα παρίσταται και Εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που δείχνει τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στο έργο.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE