Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ο Ερντογάν

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ο Ερντογάν

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση στην Τουρκία ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι από δω και πέρα στις συναλλαγές στο εσωτερικό θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα και όχι το δολάριο. Αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου το δολάριο υποχώρησε κατά 1,8% φτάνοντας τις 6,27 τουρκικές λίρες.

Σε τελετή στο προεδρικό στην Άγκυρα για την ημέρα βετεράνων πολέμου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα “μη πιστεύετε σε κρίση και τέτοια, αυτά είναι κατασκευασμένα, προχωράμε προς το μέλλον ενισχυμένοι”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι σε αυτή τη χώρα από δω και μπρος τα ενοίκια δεν θα πληρώνονται ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ και πως θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα, διαφορετικά θα υπάρχει τίμημα γι αυτό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας ο κλάδος πώλησης ακινήτων στη χώρα παρουσιάζει πτώση 12.5% αν και υπάρχει αύξηση στην αγορά ακινήτων από ξένους, κυρίως Άραβες, στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως Τούρκοι μεσίτες ανακοίνωσαν εκπτώσεις 10% μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE