Αναστασιάδης:'Αναγκαία και απαραίτητη μια ένωση ασφάλειας της ΕΕ'

Αναστασιάδης:'Αναγκαία και απαραίτητη μια ένωση ασφάλειας της ΕΕ'

Μια αποτελεσματική Ένωση Ασφάλειας της ΕΕ, με ενίσχυση της παρακολούθησης των συνόρων και ολοκληρωμένη διαχείριση του μεταναστευτικού, είναι αναγκαία και απαραίτητη, τόνισε σήμερα, κατά την παρέμβασή του στο πρώτο σκέλος των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ, το πρωί της Πέμπτης 20/09, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη "όπως εξεταστούν νέες, σημαντικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν για τα θέματα της ασφάλειας" και ότι "μια συμφωνία αναφορικά με την ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνόρων και της ακτοφυλακής επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα".

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ακόμα ότι "μια ενδυναμωμένη μόνιμη Υπηρεσία με το δικό της προσωπικό στελέχωσης και με ενισχυμένες λειτουργικές δυνατότητες και προϋπολογισμό, θα ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των κρατών μελών της ΕΕ".

"Για την Κύπρο", είπε ο Πρόεδρος, "μια ισχυρότερη εντολή για το θέμα της επανεισδοχής είναι βασικό για την άμβλυνση του δυσανάλογου μεταναστευτικού ζητήματος με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι, ως ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ που είναι στην πρώτη γραμμή".

Σε ό,τι αφορά δε την κυβερνοασφάλεια, ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για λήψη προληπτικών μέτρων από πλευράς της ΕΕ στο θέμα αυτό και κατέληξε ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση  σε θέματα καταπολέμησης του εξτρεμισμού, με τη συνεργασία και άλλων φορέων όπως τα ΜΜΕ, η κοινωνία των πολιτών και το εκπαιδευτικό σύστημα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE