Τραγωδία στην Ολλανδία: Σύγκρουση ποδηλάτου με τρένο - Τέσσερα παιδιά νεκρά

Τραγωδία στην Ολλανδία: Σύγκρουση ποδηλάτου με τρένο - Τέσσερα παιδιά νεκρά

Τρένο συγκρούστηκε με ποδήλατο μεταφοράς, το οποίο αποτελεί μεταξύ των Ολλανδών γονέων ένα δημοφιλές μέσο για τη μεταφορά των παιδιών τους - Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και άλλο ένα παιδί και μια γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί κατά την σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ηλεκτροκίνητο ποδήλατο μεταφοράς κι άλλων ατόμων, το οποίο αποτελεί μεταξύ των Ολλανδών γονέων ένα δημοφιλές μέσο για τη μεταφορά των παιδιών τους, γράφει η εφημερίδα De Telegraaf και αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC.

Tα παιδιά μεταφέρονταν από έναν βρεφονηπιακό σταθμό, στην ανατολική πόλη Ος, σε σχολεία της περιοχής με το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα σε φυλασσόμενη διάβαση. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται την αστυνομία, υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες ανάμεσά τους και άλλα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα που καθόταν στο κάθισμα του ποδηλάτου μόλις είχε αφήσει ένα παιδί σε ένα σχολείο και θα άφηνε τα υπόλοιπα σε άλλα σχολεία.

Παρότι στη διάβαση υπήρχε προσωπικό, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποδήλατο πέρασε κάτω από την μπάρα πριν παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία.

«Ενημερώσαμε τις εμπλεκόμενες οικογένειες για τα φρικτά νέα. Ερευνούμε ποιά είναι τα πιθανά αίτια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.