Το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Αλμπαϊράκ

Το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Αλμπαϊράκ

Στο 2,3% αναμένεται να είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2019 και στο 15,9% ο πληθωρισμός, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παρουσιάζοντας το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις το δολάριο άρχισε και πάλι να ανεβαίνει έναντι της τουρκικής λίρας.

«Έχουμε στόχο να γράψουμε μια ιστορία επιτυχίας. Το ονομάσαμε Νέο Οικονομικό Πρόγραμμα. Βασίζεται σε τρεις πυλώνες, την εξισορρόπηση, την πειθαρχία και την αλλαγή», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός, προσθέτοντας ότι οι στόχοι του προγράμματος υλοποιηθούν μέσα σε μία τριετία.

Συγκεκριμένα το Νέο Οικονομικό Πρόγραμμα προβλέπει ανάπτυξη 3,8% για το 2018, 2,3% για το 2019, 3,5% για το 2020 και 5% για το 2021. Ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 20,8% το 2018, στο 15,9% το 2019, στο 9,8% το 2020 και 6% το 2021. Οι προβλέψεις για την ανεργία είναι 11,3% το 2018, 12,1% το 2019, 11,9% το 2020 και 10,8% το 2021.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE