ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΑΠΕΔΕΣ: Φέρεται να απείλησε το Τμήμα Δασών ο 48χρονος - Αιτία οι κατσίκες

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΑΠΕΔΕΣ: Φέρεται να απείλησε το Τμήμα Δασών ο 48χρονος - Αιτία οι κατσίκες

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Λευκωσίας βρίσκεται ο 48χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά που απείλησε το δάσος Μαχαιρά την Πέμπτη (20/9).

Η διαδικασία για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του δεν ξεκίνησε ακόμα (10:48), καθώς ο ύποπτος Γ.Σ. ζήτησε δικηγόρο, ενώ στην αρχή είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος φέρεται να απείλησε σε προηγούμενο χρόνο ότι θα κάψει το δάσος κοντά στους Καπέδες.

Αυτό προέκυψε μετά από γραπτή καταγγελία του Τμήματος Δασών, γιατί έβαζε τα κατσίκια του να βόσκουν σε ακατάλληλη περιοχή και προκαλούσαν ζημιές στη βλάστηση.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη (20/09) κίνησε από την αρχή υποψίες για εμπρησμό, καθώς υπήρχαν τουλάχιστον δυο εστίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE