Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» εκτός από την χώρα μας

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» εκτός από την χώρα μας

Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα και εν μέσω πιέσεων για το δημοψήφισμα ο Ζόραν Ζάεφ διαμηνύει πως η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει ότι τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία».

Αυτό δήλωσε το πρακτορείο MIA, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε τις προοπτικές για το μέλλον που θα οικοδομηθεί για τη νέα γενιά. Οπως τόνισε, «αυτός είναι πραγματικά ένα;ς σοβαρός λόγος για να ενωθούμε», καλώντας τη διασπορά να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE