Ο Ερντογάν ξεκινά εκστρατεία για να ανακόψει το «brain drain» στην Τουρκία

Ο Ερντογάν ξεκινά εκστρατεία για να ανακόψει το «brain drain» στην Τουρκία

Με στολή πιλότου της πολεμικής αεροπορίας έκανε την εμφάνισή του το Σάββατο (22/9) στο πρώτο τεχνολογικό φεστιβάλ της γειτονικής χώρας ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει το «brain drain» στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους επιστήμονες που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ντυμένος με στολή πιλότου της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε το Σάββατο στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να παρακολουθήσει το πρώτο τεχνολογικό φεστιβάλ της Τουρκίας Teknofest, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόταν από τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Ξεκινάμε μια εκστρατεία για να φέρουμε πίσω στην πατρίδα όλους τους επιστήμονες. Καλώ όλους τους επιστήμονές μας σε όλα τα μέρη του κόσμου να ενταχθούν στο επιστημονικό και τεχνολογικό κίνημα», δήλωσε ο σουλτάνος του Βοσπόρου και πρόσθεσε πως «οι νέοι που πηγαίνουν να σπουδάσουν μηχανικοί στη Δύση επιστρέφουν στη χώρα τους... με το μυαλό τους παραπλανημένο»! Ο ίδιος, υποσχέθηκε πως το κράτος αναμένεται να υποστηρίξει νέα πρότζεκτ ειδικότερα στον τομέα της άμυνας.

Το πρώτο φεστιβάλ αεροπορίας, διαστήματος και τεχνολογίας της Τουρκίας, στο οποίο συμμετέχουν 80.000 άτομα, περιλαμβάνει τεχνολογικούς διαγωνισμούς, αεροπορικές επιδείξεις, σεμινάρια και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης και του Ιδρύματος «Turkey Technology Team Foundation». Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει την γρήγορη ανάπτυξη της γειτονικής χώρας στον τομέα της τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.