Απίστευτο: Ιερείς έκλεψαν κρανίο παιδιού στη Χίο

Απίστευτο: Ιερείς έκλεψαν κρανίο παιδιού στη Χίο

Ένα κρανίο που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα κατά τη Σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822 έκλεψαν ιερείς μεταφέροντας το στην 'Ανδρο.

Όπως έγινε γνωστό δυο ιερείς, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά προκειμένου να προσκυνήσουν. Μεταξύ των άλλων στο Μοναστήρι, επισκεφθήκαν και τον ιδιαίτερο χώρο όπου φυλάσσονται λείψανα μεγάλου αριθμού Χιωτών που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822.

Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε από την ηγουμένη είχε αφαιρεθεί ένα από τα κρανία που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα και το οποίο εκτίθετο εκτός της προθήκης.

Η Αστυνομία που κινητοποιήθηκε αμέσως εντόπισε τους δυο ιερείς αλλά και το κλεμμένο λείψανο στην 'Ανδρο. Για την όλη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE