ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ενώπιον «δικαστηρίου» οι πέντε Αιγύπτιοι – Παιχνίδια εξουσίας από τις κατοχικές αρχές

ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ενώπιον «δικαστηρίου» οι πέντε Αιγύπτιοι – Παιχνίδια εξουσίας από τις κατοχικές αρχές

Στα μπουντρούμια του Αττίλα παραμένει το πενταμελές πλήρωμα του σκάφους «Γεια σου καΐκι μου, Άι Νικόλα».

Απήχθησαν παράνομα την Παρασκευή (21/9) από τον κατοχικό στρατό, ενώ ψάρευαν σε διεθνή ύδατα, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη.

Το Σάββατο (22/9) το παράνομο δικαστήριο της Κερύνειας διέταξε την τριήμερη κράτησή τους και αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου την Τρίτη (25/9) ενώπιον των κατοχικών αρχών.

Την Κυριακή (23/9) απαγόρευσαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», Άριστο Αριστείδου, να επισκεφθεί τους ψαράδες μαζί με τον Ελληνοκύπριο καπετάνιο του αλιευτικού.

Παιχνίδια φαίνεται να παίζουν οι αρχές του ψευδοκράτους, καθώς δημοσιεύθηκε μια πληροφορία περί μεταφοράς των πέντε ψαράδων στο Στρατοδικείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Ωστόσο, ενημέρωσαν τον κ. Αριστείδου ότι θα οδηγηθούν ενώπιον του παράνομου Επαρχιακού Δικαστηρίου Κερύνειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.