Με το Κυπριακό στις αποσκευές του ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη

Με το Κυπριακό στις αποσκευές του ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει τη Δευτέρα (24/9) ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στις ΗΠΑ, συνοδεύουν τον κ. Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού καθώς, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στις δύο συναντήσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις της Αθήνας για τα ανοικτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με στόχο την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.

Παράλληλα στις ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στις μεγάλες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει η προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και του διεθνούς δικαίου, αλλά και τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE