ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Οι μάρτυρες άφησαν «ξεκρέμαστη» τη Νομική Υπηρεσία

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Οι μάρτυρες άφησαν «ξεκρέμαστη» τη Νομική Υπηρεσία

Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών που τους βάραιναν οι τρεις Σέρβοι φερόμενοι εκτελεστές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κακουργιοδικείο τη Δευτέρα 24/09.

Του Μιχάλη Μενελάου

«Ένα σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού που κατείχε η Νομική Υπηρεσία δεν είναι πλέον διαθέσιμο», ανέφερε η Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας το πρωί της Δευτέρας 24/09 κατά τη διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Το υλικό το οποίο κατέχει στα χέρια της η Νομική Υπηρεσία κατόπιν αξιολόγησής του, κρίθηκε πως στο παρόν στάδιο δεν δύναται να συνεχιστεί η δίωξη και έτσι αναστέλλεται η δίκη και απαλλάσσονται των κατηγοριών τους.

Όπως αναφέρουν πηγές μας από τη Νομική Υπηρεσία, το «σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού» ήταν μαρτυρίες και όχι τεκμήρια τα οποία τυχών να καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο κτήριο 4 του Επαρχιακού Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, επρόκειτο για μαρτυρίες οι οποίες αναμένονταν να δίνονταν και οι οποίες θα στοιχειοθετούσαν καλύτερα τις υποθέσεις των τριών Σέρβων.

Υπενθυμίζουμε πως οι διώξεις εναντίον των τριών Σέρβων αναστάληκαν και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν.

Κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν πως σχεδίαζαν τις δολοφονίες των Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούη), Ιωσήφ Ιωσήφ (Σήφη), Χρίστο Δημητρίου (Τσιάκκα) όπως επίσης και του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα τους καταλογίζονταν ο 54χρονος Dragan Vukovic ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης όπου σχεδίαζε τη δολοφονία, με τους άλλους δυο άνδρες να εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top