ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ: Ραγδαία αύξηση στις διελεύσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ: Ραγδαία αύξηση στις διελεύσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Αύξηση 28,7% σημειώθηκε στις διελεύσεις των Ελληνοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα λόγω, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι και του ευρώ.

Όπως αναφέρεται και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του «υπουργείου» τουρισμού, μεγάλος αριθμός Ε/κ επισκέπτονται τα κατεχόμενα για να ψωνίζουν εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή ισοτιμία της τουρκικής λίρας.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017 συνολικά 722 χιλιάδες 626 Ε/κ επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα ενώ την ίδια χρονική περίοδο το 2018 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 930 χιλιάδες 14 σημειώνοντας αύξηση 28,7%.

Το 2016, μεταξύ Ιανουαρίου – Αυγούστου, ένα εκατομμύριο 12 χιλιάδες 216 Ελληνοκύπριοι επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα.

Σχετικά με τη διέλευση των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές αναφέρεται, σύμφωνα και με τα στατιστικά ότι, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018 ένα εκατομμύριο 179 χιλιάδες 595 Τ/κ πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές, το 2017 ένα εκατομμύριο 188 χιλιάδες 890 Τ/κ ενώ το 2016 ένα εκατομμύριο 150 χιλιάδες 412 Τ/κ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE