ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Νετανιάχου για τους S-300

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Νετανιάχου για τους S-300

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έγινε με δική του πρωτοβουλία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, δήλωσε ότι τα συστήματα αυτά "θα αυξήσουν τους κινδύνους στην περιοχή".


"Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεταβίβαση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή" ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι το Ισραήλ "θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια και τα συμφέροντα του" υπονοώντας σαφώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στη Συρία.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top