Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Ενέργειας για επαφές με επίκεντρο τα ενεργειακά και τις επενδύσεις

Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Ενέργειας για επαφές με επίκεντρο τα ενεργειακά και τις επενδύσεις

Με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ενεργειακές Πηγές Francis Fannon, καθώς και με αξιωματούχους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), θα συναντηθεί μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης που αναχωρεί την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 για τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα να ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, ο Υπουργός το πρωί της Παρασκευής θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επιχειρηματικό φόρουμ (2nd Capital Link Invest in Cyprus Forum), παρουσιάζοντας, σε Αμερικάνους και ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες, τις εξελίξεις αναφορικά με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις προοπτικές να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό ενεργειακό κέντρο.

Σημειώνεται ότι στο φόρουμ, που συνδιοργανώνουν η εταιρεία Capital Link, η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων, θα παραστεί, επίσης, ο Αμερικανός αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις  Matthew Palmer.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.