Anadolu: Η Αγκυρα ζητά τη συνδρομή της Interpol για έκδοση των «8»

Anadolu: Η Αγκυρα ζητά τη συνδρομή της Interpol για έκδοση των «8»

Βοήθεια από την Interpol για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά η Τουρκία.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού που άνηκε στην ομάδα των «8», διέταξε να αποσταλεί στην Interpol κόκκινο δελτίο» για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Το ρεπορτάζ μεταδίδει πως εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.