Σλοβακία: Σύλληψη υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ

Σλοβακία: Σύλληψη υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ

Η αστυνομία της Σλοβακίας συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο του δημοσιογράφου που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του, μετέδωσαν ορισμένα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από δικηγόρο της οικογένειας του δημοσιογράφου, η δολοφονία του οποίου πριν από επτά μήνες συγκλόνισε την Σλοβακία και προκάλεσε οργή για τη δημόσια διαφθορά και τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη χώρα από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

"Τις πρώτες ώρες της σημερινής ημέρας η αστυνομία συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο εκ προμελέτης του Γιαν Κούτσιακ και της (μνηστής του) Μαρτίνα Κουσνίροβα", δηλώνει ο δικηγόρος Ντάνιελ Λίπσικ στο Facebook.

Σε μήνυμα κειμένου που απέστειλε στο Reuters μέσω τηλεφώνου, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι τον ενημέρωσε η εισαγγελία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην ιστοσελίδα της στο Facebook ότι συνέλαβε ανθρώπους που είναι ύποπτοι για βίαια εγκλήματα και ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει στο πλαίσιο ποιας υπόθεσης. Επίσης εκπρόσωπός της αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE