ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρη Αναστασιάδη: 'Ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην Κύπρο

Άντρη Αναστασιάδη: 'Ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην Κύπρο

Η Κύπρος προσηλωμένη στη ενίσχυση του ρόλου των γυναικών είπε η κ. Αναστασιάδη σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Σε προσήλωση της Κύπρου στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ρόλου των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του νησιού και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναφέρθηκε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη μιλώντας σε εκδήλωση του «Nizami Ganzavi International Center» στη Νέα Υόρκη, με θέμα τη γυναικεία χειραφέτηση

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Πρώτη Κυρία είπε ότι η Κύπρος έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει αναπτύξει επιτυχώς σειρά στρατηγικών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών αυτών θεμάτων, με τη θέσπιση νέας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων, τη σύσταση σχετικών Σωμάτων και τη διαμόρφωση πολιτικών.

«Ως αποτέλεσμα η γυναικεία παρουσία σε υψηλόβαθμες θέσεις έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ το εθνικό σχέδιο δράσης μεταξύ γυναικών και ανδρών δεικνύει τη συνεχή στήριξη της Κύπρου στην επίτευξη ισότητας των φύλων», είπε στη συνέχεια.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι έχει θεσπιστεί πλαίσιο στο οποίο περιλαμβάνονται πρόνοιες για την αποτροπή και εξάλειψη των διακρίσεων, της παρενόχλησης και της κακοποίησης γυναικών.

Σε ότι αφορά την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Γεωργίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Αναστασιάδη είπε ότι «πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο άνθρωπο, γνωστή για την προσφορά της στα δικαιώματα των παιδιών τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο και ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει την κ. Βαρδινογιάννη στις 9 Οκτωβρίου με το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top