ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χαμηλώνει τους τόνους ο Τσαβούσογλου - Προμηνύει επαφές

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χαμηλώνει τους τόνους ο Τσαβούσογλου - Προμηνύει επαφές

Οι ανεπίσημες επαφές για το Κυπριακό θα συνεχιστούν, δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ τους οι πλευρές τί θα διαπραγματευτούν σε περίπτωση που θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι υπάρχουν επαφές και με την ε/κ πλευρά.

Συγκεκριμένα, αξιολογώντας την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στους δημοσιογράφους ότι στη Νέα Υόρκη είχαν ανεπίσημες συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Δυστυχώς οι προηγούμενες προσπάθειές μας δεν έφεραν αποτέλεσμα. Την τελευταία φορά είμασταν στο Κραν Μοντάνα. Πλέον για να ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε τί θα διαπραγματευτούμε και για τί θα διαπραγματευτούμε. Γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτές τις επαφές μας. Συναντηθήκαμε ξανά σε γεύμα ως ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Και με την ε/κ πλευρά υπάρχουν επαφές. Πρέπει με όλες τις πλευρές να υπάρχουν συναντήσεις. Άλλωστε εμείς με την ‘τδβκ’ συναντιόμαστε συνέχεια. Ο ‘υπεξ’ της ‘τδβκ’ είναι εδώ. Και με εκείνον συζητήσαμε αυτά τα θέματα, και εγώ και ο Πρόεδρός μας τον δεχτήκαμε. Αυτές τις ανεπίσημες συναντήσεις μας θα τις συνεχίσουμε», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό το θέμα το συζήτησαν και στη Σμύρνη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

«Όλοι είδαν και όλος ο κόσμος είδε πως δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος πριν αποφασίσουμε τί θα συζητήσουμε και χωρίς να υπάρχει μια διαπραγμάτευση επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Και εμείς αυτό πιστεύουμε. Και στα Ηνωμένα Έθνη αυτή την σκέψη μας μεταφέραμε», ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Την έγκριση της, υπό όρους, για το έκτακτο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων για αντιστάθμιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή και στα μέσα παραγωγής από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23/07/2025 στην επαρχία Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €15,5 εκατομμύρια, αποφάσισε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου με απόφαση που εξέδωσε, την 30η Ιουλίου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE