ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τίτλοι τέλους για τρία στρατόπεδα στο νησί

ΚΥΠΡΟΣ: Τίτλοι τέλους για τρία στρατόπεδα στο νησί

Στην κατεδάφιση τριών στρατοπέδων προχωρεί το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Μηχανικού του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πρόκειται για τα στρατόπεδα Μάρκου Δράκου στην Ευρύχου, Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και το Στρατόπεδο Χρίστου Φώτη στην Παναγιά.

Στρατόπεδα τα οποία εγκαταλείφθηκαν και έκτοτε τα κτήρια και οι χώροι τους παραμένουν αναξιοποίητοι.   

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την κατεδάφιση ολοκληρώνεται η 1η Φάση του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς.

Η διαδικασία για τη σύμβαση του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι προσφορές εκτιμάται να κυμανθούν γύρω στις €190.000 με την προθεσμία υποβολής προσφορών να λήγει στις 9 Οκτωβρίου 2018.

Το έργο περιλαμβάνει στο Στρατόπεδο Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας την κατεδάφιση όλων των κτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων, ενώ όπου υπάρχουν λάκκοι (σηπτικοί, απορροφητικοί κ.λπ.) θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

Στο στρατόπεδο Μάρκου Δράκου στην Ευρύχου, θα κατεδαφιστούν όλα τα κτήρια συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων, ενώ όπου υπάρχουν λάκκοι (σηπτικοί, απορροφητικοί κ.λπ.) θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

Όσον αφορά το στρατόπεδο Χρίστου Φώτη στη Παναγιά, θα γίνει κατεδάφιση των κτηρίων που θα υποδειχθούν συμπεριλαμβανομένων των θεμελίων και απομάκρυνση μπάζων και οι λάκκοι που υπάρχουν θα ανοίγονται και θα γεμίζονται με σκύρα 0-40mm.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top