ΠΑΦΟΣ: Έκαναν τον ποταμό σκουπιδότοπο – Κίνδυνος για την υγεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΦΟΣ: Έκαναν τον ποταμό σκουπιδότοπο – Κίνδυνος για την υγεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το θέαμα σε ποταμό της επαρχίας Πάφου, όπου μπάζα και σκουπίδια «στολίζουν» την όχθη ποταμού.

Του Μιχάλη Μενελάου

Καταγγελία από πολίτη, έφτασε στην ιστοσελίδα μας όπου παρουσιάζεται η τραγική εικόνα σε όχθη ποταμού που κατάντησε σκουπιδότοπος.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες,  στον χώρο, που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του ποταμού, συγκεντρώθηκαν σωροί από μπάζα οικοδομών, παλιές ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κλαδιά και ξερόχορτα.

Όλα τα πιο πάνω μόλις 150 μέτρα μακριά από την όχθη του ποταμού Έζουσα στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας Πάφου.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται το ThemaOnline, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι διαχρονικό ενώ κατά καιρούς έγιναν συστάσεις από αρμόδιους φορείς για μετακίνηση των σωρών σε άλλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ποταμός Έζουσα, είναι ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του νησιού, με το μήκος του να φτάνει τα 41 χιλιόμετρα. Η «εκκίνηση» του ποταμού γίνεται από το Τρόοδος και καταλήγει στην Πάφο.

Η ρύπανση που παρατηρείται στο σημείο, εκτός από προβλήματα αισθητικής, προκαλεί και προβλήματα τόσο στον περιβάλλον χώρο όσο και στα νερά του ποταμού με κίνδυνο ακόμη και για την υγεία των πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE