ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ: Χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ: Χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων

Αποδυναμώνει το αποτέλεσμα η χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα στα Σκόπια

Η ιστορική σημασία την οποία προσέδωσε στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, δεν έπεισε τελικά τους πολίτες.

Οι κάλπες έκλεισαν και η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων αποδυναμώνει το αποτέλεσμα, φέρνοντας σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στην ομιλία του είπε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποδεκτό με σεβασμό και περηφάνια.

Όπως μεταδίδει η ΝΕΤ στην ιστοσελίδα της, ο Ζάεφ σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών που προσήλθαν, ψήφισαν «Ναι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος και επανέλαβε ότι δεν πάει σε εκλογές καθώς η λύση θα δοθεί εντός του κοινοβουλίου.

Όπως είπε, θα λάβει υπόψη του το ποσοστό συμμετοχής, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο στο δημοψήφισμα αποφασίζουν όσοι συμμετέχουν και όχι απέχουν.

«Παρά το οργανωμένο μποϊκοτάζ αναμένω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισε, έχει επιλέξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτό θα σηματοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις στη Βουλή», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE